Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Sailhorse Clubdag, programma zondag 22 april Muiderzand

Geplaatst in Algemeen nieuws door Frans Waller op 03-04-2012

Als SSC beschikken we, nu alweer bijna traditie getrouw, over een “eigen” clubhuis, een zogenaamde Beach Lodge op het strand aan het water, met uitzicht over de kreek. De Beach Lodge vormt het centrale punt voor informatie, gezelligheid, koffie, versnaperingen etc. Nieuw is dat de Marina Muiderzand een extra boothelling heeft gerealiseerd, vrijwel direct naast de Lodge. Hierdoor kunnen de boten vlakbij ook in het water gebracht worden en zijn er betere en meer “oefen” mogelijkheden. Dit betekent dan ook dat als u aankomt er al boten klaar liggen om, desgewenst onder begeleiding mee proef te varen en te voelen wat een Sailhorse doet en kan op het water.

 

Programma

Tijdens de Clubdag kunt u deelnemen aan o.a. de volgende activiteiten:

 

 

  • Bewonderen, voelen, ruiken en proeven aan de nieuwe Sailhorse (Type G)
  • Verschillende boten en typen van Sailhorses bekijken
  • Instructie traileren, mastzetten en tuigen
  • 2e hands markt: zeilen, onderdelen
  • (Mee-) zeilen op “groot water”
  • Ankeren, haven manoeuvres in praktijk
  • Zeil- en masttrim door ervaren wedstrijdzeilers
  • Onderhoud- en technische tips en (begeleid) klussen
  • Met je eigen boot varen
  • Proef varen met beschikbare boten van leden

 

 

Hoe laat is wat te doen?

U bent op zondag 22 april van harte welkom vanaf 10 uur s ÔÇčochtends tot 17.00 uur. Om 11 uur wordt de dag officieel geopend door de voorzitter. Vanaf 11.30 starten de verschillende programma’s, zoals hiervoor beschreven. De 2e hands markt start vanaf 14.00 uur.

 

Boot mee?

Wellicht wilt u die dag klussen, of aanwijzingen en tips voor uw boot krijgen of gaan varen, neem dan uw boot mee! Op het terrein zijn uitstekende trailerhellingen tot onze beschikking, maar ook ruimte genoeg om de boten te stallen of af te meren, vlak naast de Beach Lodge.

 

Bereikbaarheid en faciliteiten

Marina Muiderzand is zowel met de auto, als ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Per auto: neem op de A6 afslag 2 (Almeerderzand) en volg de bordjes Marina Muiderzand tot IJmeerdijk-Marinaweg. U kunt parkeren op de parkeerterreinen voor de slagboom. Indien u uw boot mee heeft op de trailer, kunt u na melden bij het havenkantoor doorrijden tot de Beachlodge.

 

Gebruikt u een ouder navigatiesysteem, voer dan Marinaweg, 1361 AC in. Dit adres ligt op de haven, en is vaak beter vindbaar voor navigatiesystemen. Met het openbaar vervoer is Marina Muiderzand met Connexxion buslijn 4 te bereiken.

 

Wij kijken er naar uit om u te ontmoeten en helpen u graag om nog meer van uw Sailhorse te kunnen genieten!