Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Leo Winkel in memoriam

Geplaatst in Verenigingsnieuws door Henk van Dijk op 30-04-2012

IN EEN WINDVLAAG

 Op 27 april jongstleden is Leo Winkel, wedstrijdcommissaris van SSC, na een kort ziekbed overleden. Leo was de nieuwe wedstrijdcommissaris van de Sailhorse Sailing Club en na zijn vrijwillige aanmelding en de hartelijke goedkeuring door de algemene ledenvergadering, ging Leo enthousiast van start.
Het moet in 2005 in Paterswolde geweest zijn dat we Leo voor het eerst in de trapezedraad van de 2541 (Floor) zagen hangen, bij zijn maat Frans van Eijden. Leo was een echte maat voor Frans en al snel bleek dat Leo in vele opzichten een aangename en zorgzame kerel was, ‘die je er goed bij kon hebben’. Voor Leo was het bij Frans enerzijds vaak doodsangsten uitstaan als Frans in een vlaag de schoot niet open deed en anderzijds was er veel plezier aan boord met het vinden van de ‘boeien’ in die tijd.
Leo was een man met ambities. Naast zijn zakelijke uitdagingen begon hij meer geïnteresseerd te raken in hoe je nou voordeel kon halen uit al die windvlagen die voorheen niet zijn vrienden waren. Door met Wim Verhallen een keer in Sneek mee te zeilen vond hij daar plezier in en sinds 2007 was Leo in de SSC wedstrijden vaste maat van Wouter van der Kaay aan de draad van de Cheeky Venture.
Wij kennen Leo als een hard werkende zorgzame man voor mens en boot, een trouwe maat en gewoon een hele goede gezellige kerel die van het leven genoot als dat tussendoor maar even kon.
Die windvlagen typeren veel in Leo zijn leven; dan weer vol gas en dan weer even rustig. ‘Gewone wind’ is voor iedereen moet hij gedacht hebben. In de vlagen, als het erop aankomt, dan moet je er zijn, dan kun je laten zien wie je bent.
Zijn wens om een eigen Sailhorse te bezitten en er met zijn vrouw Trudy en dochter Josefien mee te zeilen is helaas niet meer in vervulling kunnen gaan. Zijn hart heeft op 20 april jongstleden, toen hij werd opgenomen in het ziekenhuis, een windvlaag te veel gekregen.
Leo wordt begraven op vrijdag 4 mei om 10:30, vanuit de RK kerk te Schalkwijk. Op 3 mei is er een avondwake om 19:00 uur in de RK kerk te Schalkwijk. Persoonlijk condoleren kan op woensdag 2 mei in huize Winkel van 13:00 tot 16:00.
U kunt ook meewerken aan een digitaal monument via: http://leowinkel.neemafscheid.nl
Tot nader bericht zullen de taken waar Leo voor stond door het gezamenlijk bestuur worden behartigd. Namens bestuur en leden van de Sailhorse Sailing Club wens ik Leo een hartelijk vaarwel toe.
Henk van Dijk
Voorzitter SSC