Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Bikkelen op het Paterswoldse meer/nieuw fotomateriaal

Geplaatst in Verenigingsnieuws door Rolf Deen op 27-06-2012

 

Het weekend van 16 en 17 juni organiseerde VWDTP haar jaarlijkse VWDTP-regatta (voorheen Heineken Regatta). De weersvoorspellingen bleken wat rustiger te zijn dan de uiteindelijke situatie: met een harde wind werden de diverse wedstrijden in de verschillende klassen afgewerkt. 

De zaterdag begon met flinke regenbuien en vrijwel geen wind. Daarna snel opbouwend tot een stevige wind, veel vlagen en af en toe een zonnetje. Prima zeilweer, maar erg vermoeiend.  Tweede wedstrijd nog meer wind en vlagen. Hierbij liep het startschip van zijn anker en dreigde op de wal te lopen. Derde wedstrijd nam de wind aan het einde van de dag fors af en was er met een steigerborrel een waardig besluit. Zondag wederom prachtig weer maar een heel harde wind en vooral, forse winddraaiingen van soms 30 graden, waardoor nogal een een trapezeman/vrouw onder water ging. Daardoor ook vaak een spannende strijd , die onze sport zo mooi maakt. 

 

Anno van der Heide en Frouwke Kuiper gingen ervandoor met de eerste prijs, met maar 1 punt voorsprong op Han van der Hoeven en Gerrit van den Berg. De uitslagen vindt u hier.

 

Vanaf de wal zijn vele foto's gemaakt door Kirsten van der Helden, waarvoor dank! Een aantal vindt u in het fotoalbum op deze website, alle foto's kunt u hier bekijken. Ook is Gerrit Scheers zo vriendelijk geweest zijn foto's met ons te delen, van zaterdag en de zondag. Ook heeft hij foto's gemaakt tijdens de Oranjeregatta. Gerrit bedankt!