Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Ton Bouchier wint 77e Sneekweek overtuigend

Geplaatst in Verenigingsnieuws door Rolf Deen op 10-08-2012

Met maar liefst vijf 1e plaatsen heeft Ton Bouchier met fokkenist Roel Veenstra zeilles gegeven aan de Sailhorseklasse op het Sneekermeer. Ton droeg zijn 12e Sneekweekoverwinning op aan Anno van der Heide, die ons onlangs ontvallen is. Voorafgaand aan de 1e race werd Anno herdacht, er werd gevaren met rouwvlaggetjes en voor de finish werd zo mogelijk de fok opgerold, hetgeen veel indruk maakte op het aanwezige publiek op het starteiland.

Het was een prachtige zeilweek met wisselende omstandigheden, met windkracht 2 tot 6, zon en regen, en verschillende wedstrijdbanen. Het sailhorseveld komt steeds dichter bij elkaar. Achter de Magic Horse van Ton werd fel gestreden om het klassement. Han van der Hoeven en Gerrit van den Berg stelden hun 2e plek veilig door de laatste race op hun naam te zetten, Wim Verhallen en Ab van den Berg eisten de derde plaats op door Mirage van vader en zoon Bosland tactisch achter zich te houden. De volledige uitslag vindt u hier.

Veel foto's kunt u vinden op de website van de Sneekweek, eigen foto én film materiaal volgt spoedig.