Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

W.A. van Buren wint ONK Sailhorse!

Geplaatst in Algemeen nieuws door Rolf Deen op 01-09-2013

Het Open Nederlands Kampioenschap 2013 is afgelopen weekend gewonnen door Henk van Dijk en Elvier Mulder-Custers in hun Sailhorse de W.A. van Buren. Met maar liefst 5 eerste plaatsen van de 7 verzeilde werdstrijden waren zij oppermachtig.

Het evenement vond plaats op het Paterswoldse meer tijdens perfecte omstandigheden voor de zeilers. Met een sterke en uiteraard draaiende wind was het lastig de juiste kant van de baan te kiezen. Opletten was het ook: er werden diverse vlaggen getoond door de wedstrijdleiding waardoor er bij menigeen verwarring ontstond. Zwarte vlag, C vlag en diverse afkortingen als BLF, DNF, DNS en BFD kwamen voorbij. Met maar 8 punten kunnen we de winnaars als verdiende kampioenen bestempelen. 18 punten voorsprong op nr 2 de Back to the Futere met Cees Reinders en Hendrik Eikelboom is fors te noemen. De bronzen medaille werd knap veroverd door Folkert Koopman en Oscar de Jager. De 23 deelnemers hebben hard gestreden om de overige plaatsen, de uitslagen vindt u hier.

Er zijn prachtige foto's gemaakt door VWDTP paparazzi Luwe Stroosma, die vindt u hier.