Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Team Brabant wint Teamzeilen

Geplaatst in Algemeen nieuws door Rolf Deen op 07-10-2013

Afgelopen weekend werd onder zeer rustige weersomstandigheden de seizoensafsluiting van de Sailhorseklasse, het teamzeilen, verzeild. Met maar liefst 8 teams (24 boten) was de deelname historisch groot. 

Op zaterdag werden de voorrondes gezeild, waarbij elk team één keer tegen elkaar uitkwam. In de voormiddag was er nauwelijks wind, maar de uitstekend acterende wedstijdleiding wist toch het programma af te werken, na de middag stak er een briesje op en kon het echte zeilen beginnen. Er werd volop afgedekt, gecontroleerd en geprotesteerd, menig boot draaide haar strafrondje, en er waren diverse close finishes. Team Brabant wist het beste met de wisselende omstandigheden en de tegenstanders om te gaan en won alle 7 wedstrijden! De Martini's zwijnden naar de 2e plek door een valse start van één van de Smilies, met 6 punten. Dat liet de volgende drie teams met 4 punten achter, waarbij zelfs het lot moest beslissen wie er 3e, 4e en 5e zouden zijn! Na een heerlijk captian's Dinner van Esso en wat versnaperingen en napraten op zaterdagavond, zouden zondag de finale's, in de vorm van best of three races, verzeild worden. De Martini's nu op volle sterkte, traden in het strijdperk om de 1e en 2e plaats tegen de Brabanders, en team Bommend berend mocht tegen de Smilies om de 3e plek zeilen. De Martini's gaven het niet weg maar in 2 zinderende wedstrijden, waarbij de 2e race tot drie keer toe afgebroken moest worden wegens winddraaingen, werd er door Brabant gewonnen. De zeilers kijken terug op een geweldig, sportief en gezellig zeilweekend, met dank voor de gastvrijheid van VWDTP. De einduitslag luidt als volgt:

1. Team Brabant

2. De Martini's

3. Bommen Berend

4. Smilies

5. Team Friesland

6. Super Provincie

7. The Magnificent Six

8. Team Lanjouw