Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Big Deal wint Europacup

Geplaatst in Algemeen nieuws door Rolf Deen op 02-06-2014

Tijdens het hemelvaartweekend is in Rostock (D) de Sailhorse Europacup 2014 verzeild. Onder prachtige omstandigheden werden de 20 deelnemers aan diverse test ontworpen, driehoeks baan, up en down wind, en trapeziumbaan, korte en langere races met als hoogtepunt 2 races op een grote driehoeksbaan op de Oostzee voor de kust van Warnemünde. Op overtuigende wijze wisten Bruno van der Heide en Dick Klasema met hun Big Deal (NED 2605) de 'gewichtige" wisselprijs, een sailhorsekiel op ware grootte, in de wacht te slepen met maar liefst 14 punten voorsprong op de WA van Buren (2e plek). Omdat deze buiten mededinging deelnam, schoof de rest 1 plek door, waardoor de 2e plek ging naar de NED 2575. D 2601 pakte de 3e plek, 4e werd NED 2595 en 5e D 2610. De verdere uitslagen vindt u hier. Veel foto's zijn er gemaakt  door de Duitse organisatie welke u hier kunt vinden, en vooral ook door Monique van Dijk, dat album vindt u hier. Een uitgebreid verslag kunnen de leden lezen in Horsevoer nr 3. 

De deelnemers zijn erg veel dank verschuldigd aan de geweldige organisatie door de vrijwilligers van de Rostocker Yacht Club, die er alles aan gedaan hadden om zowel op als aan het water een super programma neer te zetten, welke wij via deze weg nog eens willen uiten! RoYC danke schön für alles!