Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Pas de Deux opnieuw kampioen!

Geplaatst in Algemeen nieuws door Rolf Deen op 09-09-2014

Het afgelopen weekend werd het Open Nederlands Kampioenschap Sailhorse gezeild op het IJsselmeer, voor de kust van Stavoren, gezamenlijk met de Yingling klasse.

 

De zaterdag wilde de wind niet op gang komen, echter na lang wachten konden er toch nog drie wedstrijden gevaren worden, echter met erg weinig wind en in een heiige omgeving. De avond werd doorgebracht met een captains dinner, ook gezamenlijk met de zeilers van de Yingling. De zondag was het zicht beter, echter ook nu liet de wind het afweten. Met veel moeite kon het ervaren wedstrijdcomitee van KWS (hulde) er nog een race uit persen. Het team van de Pas de Deux, Han van der Hoeven en JanReijer van de Griendt wisten het best met de omstandigheden om te gaan en ging er met de titel Nederlands Kampioen vandoor.  De 1e prijs, de gouden medailles, de blauwe wimpels van het verbond en de wisselprijs werden aan hen uitgereikt door de voorzitter van het Watersportverbond, Jan Berent Heukensfeldt Jansen, die het zilver mocht omhangen bij Pieter Wijnhoud en Geert Kloetstra. Het brons ging verdiend naar vader en zoon Bosland. De uitslagen kunt u hier vinden.

Tijdens het evenement zijn er foto’s gemaakt door watersportfotograaf Eize Hoekstra. Deze zijn te bekijken en te bestellen op www.eize.nl . Iedere deelnemer kan voorts hier één foto gratis downloaden!

We kijken terug, ondanks het uitblijven van wind op een prachtig evenement, met maar liefst 23 inschrijvers in onze klasse! Het succes van het weekend is mede te danken aan de samenwerking met de Yingling club, KWS en Eize Hoekstra.