Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Teamzeilen 11 en 12 oktober

Geplaatst in Algemeen nieuws door Rolf Deen op 24-09-2014

Dé jaarlijkse afsluiting van het Sailhorse wedstrijdseizoen; Het Teamzeilen!

 

Teams van elk drie boten gaan de strijd aan met elkaar op het Paterswoldse meer, waar een wedstrijdserie afgewerkt wordt waarin steeds 2 teams tegen elkaar uitkomen. Tactiek is hier hoofdzaak, want het team met de minste wedstrijdpunten wint steeds de race. In een wedstrijd zijn 21 punten te verdelen (1e boot 1 punt, 2e boot 2 punten enz) dus reken maar uit, 10 punten is voldoende om te winnen. 

 

Het team met de meeste overwinningen mag de wisseltroffee, een prachtig model van onze geliefde Sailhorse, mee naar huis nemen. Overigens is er traditioneel voor elke deelnemer een prijs.

 

Op de zaterdagavond is er de mogelijkheid deel te nemen aan de gezamelijke maaltijd en onder het genot van een drankje na te praten. Op de zondagochtend wordt een ontbijt aangeboden aan alle deelnemers.

 

Het teamzeilen in 2013 was qua aantal deelnemers een hoogtepunt, maar liefst 8 teams (24 boten!!!) bonden de strijd met elkaar aan. Team Brabant ging er met de winst vandoor. Wie kan hen van de troon stoten? Teams als Friesland, Utrecht, Groningen (de martini's, de Smileys, magnifecent Six) smeden al snode plannen om hun beste beentje voor te zetten.

 

Aanmelden kan als team, maar als je geen team kunt vinden kun je je ook gewoon aanmelden, wij proberen je dan te plaatsen in een team of een nieuw team te vormen. Wel dient elke deelnemende boot zich zelf aan te melden via de website. Het inschrijfgeld bedraagt € 30,- per boot, voor € 15,- per persoon kan er deelgenomen worden aan het captainsdinner.