Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Magic Horse wint in de baai van Lemmer

Geplaatst in Algemeen nieuws door Rolf Deen op 10-06-2015

Afgelopen weekend, 6 en 7 juni was de Sailhorseklasse te gast bij WSV de Zevenwolden in Lemmer.

 

Er stonden 7 races op het programma, en de winnaar mocht zich kampioen District Noord in zijn klasse noemen! 10 Sailhorses bonden de strijd met elkaar aan.

 

Bij goed zeilweer met een heerlijk zonnetje werden zaterdagochtend 2 wedstrijden gevaren. Helaas moest de organisatie 's middags de wedstrijden afgelasten ivm de harde wind. Gelukkig was er het happy hour in het clubhuis met heerlijke gebakken vis voor iedereen!

De zondag was het briesje iets rustiger en konden alle 3 wedstrijden gevaren worden. Ton Bouchier en Roel Veenstra wisten, hoewel ze het niet kado kregen, alle races te winnen en gingen er met de hoofdprijs en een prachtige kampioenswimpel vandoor. Achter hen was er voldoende strijd, Hans Keulen en Arjen Lanjouw werden 2e met Helter Skelter, en Marcel de Roo en Frank de Kwant (Buurman&Buurman) pakten het brons. De volledige uitslag kunt u hier zien.

 

Dit evenement was tevens de 2e ronde voor het Sailhorse Sailing Clubkampioenschap, waarin Hans Keulen nu fier aan de leiding gaat. De volledige stand van dit kampioenschap wordt in de volgende nieuwsbrief wedstrijdzeilen (18-6) gepubliceerd. next stop voor de Sailhorseklasse: Het Vrijbuiterweekend op de Loosdrechtse Plassen 4 en 5 juli.