Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Big Deal de Sterkste!

Geplaatst in Algemeen nieuws door Rolf Deen op 07-09-2015

Bruno van der Heide en Dick Klasema zijn afgelopen weekend Nederlands Kampioen geworden in de Sailhorseklasse. Zij mochten de gouden medaille, de wisselbeker én de blauwe wimpel van het watersportverbond ontvangen uit de handen van SSC voorzitter Henk van Dijk.

Kregen ze het kado? Beslist niet, ze moesten zowel hun tegenstanders als de weergoden bevechten. De mannen wisten met hun Big Deal een strakke serie neer te zetten, 2 eerste, 4 tweede en een achtste plek bracht hen de overwinning. Vermeld dient te worden dat de andere 5 races gewonnen werden door Pas de Deux, Bumme2, Helter Skelter én Magic Horse.Het was dus erg spannend op de Beulakerweide.

De zeilers hadden zich -na het teleurstellende ONK 2014, waar de wind totaal ontbrak- een flinke bries gewenst. Nou dat hebben ze geweten, er werd minimaal 5bft gemeten het hele weekend, en vlagen tot 7bft. Het wedstrijdcomite van ZV Belterwiede onder leiding van Theo Souren had de lastige taak te beslissen wel of niet te starten. Ze kozen ervoor het erop te wagen. Veel zeilers durfden dit aan, enkelen kozen ervoor aan de kant te blijven.  Voor degenen die wel aan de start verschenen was de beproeving groot. Enkelen sloegen om maar iedereen kon zich prima redden. Dit bewijst maar weer dat Sailhorse een uidagende, maar veilige boot is. Wel moesten enkele teams het strijdgewoel verlaten met materiaalpech.

Toch zijn er uitsluitend lachende gezichten te zien op de foto's, gemaakt door Meta Pijlman.

Hier kunt u ook zien dat een Sailhorse écht kan vliegen!

De zilveren medaille ging naar Han van der Hoeve en Jan Reijer van de Griendt met Pas de Deux, en de bemanning van de Helter Skelter, Hans keulen en Arjen Lanjouw kreeg het brons omgehangen. De volledige uitslag vindt u hier.