Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Pas de Deux wint op het Heegermeer

Geplaatst in Algemeen nieuws door Rolf Deen op 10-09-2016

Tijdens het weekend van 4 en 5 september was Sailhorse aanwezig tijdens het kampioenschapsevenement op het Heegermeer. Door een tekort aan deelnemende boten mocht dit helaas voor Sailhorse geen kampioensevenement zijn.

De strijd en het plezier op het water waren er niet minder om! De 14 deelnemende teams troffen op zaterdag een vriendelijk Heegermeer aan, met een prima windje om goede wedstrijden te zeilen. De middag werd het wat uitdagender door de vele windschiftingen. Vier wedsrtijden werden gezeild waar Han van der Hoeven en Reijer van de Griendt goede zaken deden door 3 races te winnen. Bumme2 met Tjep en Coen van Roon pakte de laatste overwinning waardoor deze 2 boten puntgelijk richting de zondag gingen. Ook in het middenveld was het bijzonder spannend.

Zondag werd de vloot geteisterd door bijzonder harde wind, met pittige uitschieters in een langdurende bui. Stuurman Bertrand van Dijk met fokkenist Niek Klasema kon met zijn D'n Vliegende Brabander hier het beste mee omgaan en pakte de eerste plek in race 5. Pas de Deux en Bunme2 finishten als 11e en 12e in deze race.  De laatste 2 races werden niet meer gevaren in verband met de zware omstandigheden. 

Pas de Deux ging er hierdoor met de overall overwinning vandoor, met Bumme2 puntgelijk op plaats 2. Bruno van der Heide en Dick Klasema pakten een zwaar bevochten 3e plaats.

Het klasseevenement Heeg was tevens de 5e en laatste ronde van het clubkmapinoenschap, waarvan de definitieve uitslag op de Algemene Ledenvergadering op 11 december bekend gemaakt zal worden. 

Tijdens het evenement zijn er foto's gemaakt door Eize Hoekstra, welke u kunt vinden op zijn website.