Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Team Brabant wint Teamzeilen

Geplaatst in Algemeen nieuws door Rolf Deen op 02-10-2016

het weekend van 1 en 2 oktober vond de traditionele afsluiting van het Sailhorseseizoen plaats; het teamzeilen op het Paterswoldse meer.

Zowel op de zaterdag als zondag waren er spannende races tussen de vijf teams, die ieder gevormd werden door drie Sailhorse. Op zaterdag was de wind wat schuchter en was het een hele uitdaging voor de zeilers om de juiste route naar de boei te vinden. Er werd echter naar hartelust geblokt, afgedekt en samengewerkt. De zaterdag werd afgesloten met een gezellig captainsdinner in het gezellige clubhuis van VWDTP.

De zondag was er wat meer wind en dat was direct te zien in het verloop van de races: Boten konden door de betere wind meer keuzes maken en het tactische spel van het teamzeilen beter spelen waardoor het allemaal een stuk spannender werd. Team Brabant kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus door 10 van de 12 gevaren races te winnen, voor de Deugnietjes met 8 gewonnen races. de derde plek was voor team Martini (7 winstpunten), op de vierde plek eindigde team Fryslân met 3 punten. De vijfde plaats was voor team Smiley.

Wij kijken terug op een geslaagd zeilweekend op het Groningse water en Sailhorse

bedankt uiteraard VWDTP voor de gastvrijheid!

Op de zaterdag zijn er veel foto's gemaakt, die binnenkort op de Sailhorse facebookpagina gedeeld zullen worden.