Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Magic Horse Sneekweekkampioen

Geplaatst in Algemeen nieuws door Rolf Deen op 12-08-2017

Ton Bouchier en Roel Veenstra hebben de 82e editie van de Sneekweek gewonnen. Echter niet en zoals vorig jaar, met louter eerste plaatsen. Dit jaar moesten ze er echt voor knokken en was de strijd in de top 5 heviger dan ooit.

 

Voor de laatste race stonden de nrs 1 en 2 (Ton Bouchier en Han van der Hoeven) beiden op 9 punten. Het zou dus op de laaste race aankomen! Beide boten waren in het eerste rak niet als voorste boot weg, ze moesten zich door het veld heen vechten, waar Big Deal en D'n Vliegende Brabander, die nog om plaats drie en vier vochten, het hun erg lastig maakten.

Uiteindelijk konden ze het met z'n tweeën uitvechten, waar Ton Bouchier met Magic Horse als winnaar tevoorschijn kwam. Helaas geen Sneekweek bord voor hen, maar de tweede plaats van Pas de Deux met Han van der Hoeven en Reijer van de Griendt was dik verdiend. En maar met 1 punt achterstand!

 

De strijd om de derde plaats werd door Betrand en Monique van Dijk gewonnen. Weliswaar werden ze vierde in de aflsuitende race achter Big Deal van Bruno van der Heide en Dick Klasema. Ze sloten de reeks beiden af met 17 punten. Dan wordt er gekeken naar de onderlinge resultaten (beiden en 1e plek, beiden twee 3e plekken, D'n Vliegende Brabander een 4e plek en Big Deal geen 4e plek). Zo dicht zit het dus bij elkaar in de Sailhorse klasse, en in dit geval ook nog eens tussen de oudste boot van het veld (2391) en één van de nieuwste (2605).

 

De Sailhorse borrel op het starteiland op Dinsdag avond was weer goed bezocht en erg gezellig. Er werden wat "troostwaters" uitgedeeld aan boten die aanvaring gehad hadden om hen een hart onder de riem te steken. met dank aan de gastvrijheid van de Roerkoning hebben we een leuke avond met elkaar beleefd.

 

Op naar editie 83!