Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Aantal Sailhorsezeilers in Paterswolde uitgebreid

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 01-04-2009

Het gaat hartstikke goed met de Sailhorsevloot op het Paterswoldsemeer. De vloot is de afgelopen  winter gegroeid met 3 boten, maar liefst 16 boten telt nu de Sailhorsevloot.

Vanaf begin april tot oktober organiseert VWDTP (Vereniging Watersport De Twee provinciën) de zondagochtendcompetitie. Afgelopen zondag, 29 maart, is het zeilseizoen daar al weer van start gegaan met de voorbespreking. Het zeilprogramma werd door wedstrijdleider Saskia Westerhoff doorgesproken en voorzitter Peter Nannenberg nam de wijzigingen door van het wedstrijdreglement. De belangrijkste wijziging is dat straks niet meer 2 maar 3 bootslengtes bij merktekens van toepassing zijn. Elke zondagmorgen wordt om 10.45 uur het startschot gegeven voor de zeilwedstrijd waar naast de Sailhorse, ook Laser, 16m2, Top en enkele jeugdklassen aan meedoen. Vorig jaar kwamen er gemiddeld 7 Sailhorses aan de start. Op www.vwdtp.nl kun je hier meer over vinden. Tijdens het Hemelvaartsweekend wordt de Europacup Sailhorse op het Paterswoldsemeer verzeild.