Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Twee Sailhorses gemeten op Meetdag

Geplaatst in Algemeen nieuws door Govert Wagenaar op 16-05-2009

De meetdag vond dit jaar plaats op GWV de Vrijbuiter. Twee Sailhorses werden gemeten, de 2359 van Arjan Lanjouw, en de 2555  “Mississippi” van Martijn Salet.  De metingen werden uitgevoerd door Henk Plaatje, daarin bijgestaan door Frans van der Eijden en ondergetekende.  Beide schepen werden in overeenstemming met de Klassenvoorschriften  bevonden, op een paar afwijkingen na. Bij een van de twee schepen zaten de zaling 30 cm te hoog, was de helmstok iets te lang, en de spinaker boom te dun. Deze afwijkingen dienen te worden gecorrigeerd voor deelname aan de officiele wedstrijden. Hierop zal worden toegezien tijdens een klassecontrole, en derhalve kunnen de meetbrieven  nu reeds worden uitgegegeven.

 

Goed nieuws is verder dat nog drie zeilers  te kennen hebben gegeven hun Sailhorse binnenkort op eigen gelegenheid  te willen laten meten. Het gaat dus de goede kant op met de klasse!