Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

33e Europacup groots op Paterswoldsemeer

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 25-05-2009

Tijdens het Hemelvaartsweekend is de 33e Europacup Sailhorse georganiseerd door VWDTP onder geweldige omstandigheden. In het "Dagblad van het Noorden" stond afgelopen maandag een artikel met een grote foto, uitgemeten over twee pagina's met de kop "Europacup voor team Bouchier".

De kop verraadt het al, Ton Bouchier met bemanning Roel Veenstra is de 33e winnaar van dit internationale evenement geworden. Al zag dit er de eerste dag niet naar uit. Anno van der Heide met Frouwke Kuiper als bemanning lagen de eerste wedstrijd de gehele race aan kop. Tijdens de startprocedure werd van baan gewisseld, wat niet door hun werd opgemerkt. Daardoor finishten ze te vroeg, moesten weer terugkeren en kwamen uiteindelijk als 4e over de streep. De tweede wedstrijd wisten ze echter wel te winnen. De vrijdag werd de dag van Magic Horse, Ton Bouchier voer soeverein naar vier eerste plaatsen. De zaterdag moest de beslissing brengen, maar alle wedstrijden vielen uit door gebrek aan wind. In de middag werd daarom het team Ton Bouchier/Roel Veenstra gehuldigd als de terechte winnaars van de Sailhorsekiel op ware grootte. Tweede werd het team Anno van der Heide/Frouwke Kuiper en derde het team Han van der Hoeven/Gerrit van den Berg. Toeval of niet, maar alle drie Sailhorses hebben het Paterswoldsemeer als thuishaven. Beste buitenlanders werden Inken Greisner/Markus Wilkomm uit Potsdam. Jaap Mooiweer ontving een aanmoedigingsprijs voor zijn prestatie als nieuwkomer. De uitslagen kunt u vinden onder de "Agenda".