Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Vette deelname bij de Heinekenregatta

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 25-06-2009

Maar liefst 22 Saihorse hebben afgelopen weekend weer de Heineken-Regatta gevaren op het Paterswoldsemeer. Meer dan 80 boten verdeeld over meerdere klassen zorgden voor spannende taferelen en mooie gezichten vanaf het terras en vanuit het clubhuis. Het weekend begon met regen en een vlagerige wind die regelmatig van richting veranderde. Gaandeweg de 4 wedstrijden, verdween de regen, kwam er steeds meer zon en besloot ook de wind wat meer koers te houden. De deelnemers kwamen uit alle delen van Nederland en natuurlijk was er een groot aandeel VWDTP-ers.

Circa 40 vrijwilligers zorgen ervoor dat de wedstrijd goed liep, de inwendige mens goed werd verzorgd, de veiligheid gewaarborgd werd en dat de regels werden nageleefd. Er waren een aantal protesten van Sailhorses en vooral diverse Flashes, zodat ook de protestkamer erg vol zat.  

Soeverein winnaar in de Sailhorse werdt het team Anno van der Heide/Frouwke Kuiper. Na de verloting van de Heinekenspullen werden de prijzen uitgedeeld. Opvallend was het constante zeilen van team Rolf Schuiling/Jan Lanjouw. Ze eindigden op 0,4 punt van de derde in de eindrangschikking, Han van der Hoeven/Gerrit van den Berg. 2e werden Bruno van der Heide/Dick Klasema.

De uitslagen kun je hier vinden.