Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Stormachtig NK Sailhorse 2009

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 09-09-2009

Geen gebrek aan wind op het afgelopen NK Sailhorse, dat was zeker. Op vrijdag is er zelfs helemaal niet gezeild. Er stond windkracht 6 met vlagen van 7 en soms even 8 bft. De 1e start was gepland om 11.00 uur, maar werd verschoven naar 14.00 uur. Ook toen bleek er teveel wind te staan, zelfs meer. Daarom werd de 1e start verschoven naar de zaterdag om 09.00 uur.

Gelukkig werd er op zaterdag wel op tijd gestart, maar nog wel met 5 bft. Direct na de finish werd iedereen door het werdstrijdcomitee terug naar de haven gestuurd. Daar werd aangekondigd dat de 2e start zou worden verschoven naar 17.00 uur, in de hoop dat er dan wat minder wind zou staan. Er wel werd gestart, maar de wind bleef hetzelfde. Beide wedstrijden gaf een zelfde drietal vooraan, met als winnaar Hans Keulen/Herman Stokman.

Voor de zondagochtend stond de 1e start gepland om 09.00 uur. Onder 2 á 3 bft werd deze race gewonnen door Anno van der Heide/Ingrid Moman. De andere 2 wedstrijden op die dag trok de wind aan naar 4 bft en werd gewonnen door Hans Keulen/Herman Stokman en Henk van Dijk/Otto Geurts.

Kampioen is geworden Hans Keulen/Herman Stokman, 2e Anno van der Heide/Ingrid Moman en 3e heel verdienstelijk Henk van Dijk/Otto Geurts. Voor Henk en Otto eindelijk weer eens een heel goed resultaat.

De uitslag is hier te vinden.