Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Europacup Sailhorse dit jaar groots spectakel

Geplaatst in Verenigingsnieuws door Anno van der Heide op 07-05-2010

Dit jaar wordt de Europacup Sailhorse omgetoverd tot een MEGA-evenement in Duitsland. Dit jaar wordt de Europacup tijdens de BAUHAUS NAUTIC RHEINWOCHE 2010 van zaterdag 22 t/m maandag 24 mei 2010 (Pinksteren!) groots verzeild. De Rijn die Duitsland en Nederland verbindt, lijkt ook symbolisch een heel geschikte plaats om samen dit evenement te verzeilen. Meedoen aan de Rheinwoche is uw kans, om onder begeleiding van waterpolitie, rescues en andere vrijwilligers  een geheel nieuwe ervaring op te doen op een grote en sterk stromende rivier. We gaan, gelukkig met de stroom mee, maar liefst 120 kilometer zeilen! De Rheinwoche is een soort „rondtrekkend circus“, dat wordt begeleid door de rondvaartboot de “MS EUREKA”. Dit is ons drijvende clubhuis waar alles, behalve het zeilen, zal plaatsvinden zoals; ontbijt, lunch, diner, feesten, prijsuitreikingen, bagagevervoer en is tevens slaapplaats voor de zeilers.

De te zeilen route gaat in etappes van Oberwinter over Mondorf – Köln-Porz – Hitdorf – Düsseldorf  tot aan Krefeld en gaat door de van bergen omzoomde Mittelrhein tot aan het begin van de vlakke Niederrhein. Op het interessante en afwisselingrijke wedstrijdparkoers zeilen we langs natuurrijke landschappen en de promenades van Bonn, Köln en Düsseldorf. In elke etappehaven worden we daarbij getrakteerd op de lokale bier- en grillspecialiteiten en de bekende Gastfreundschaft van de plaatselijke verenigingen.

De organisatie van de BAUHAUS NAUTIC RHEINWOCHE 2010 ligt dit jaar in handen van de CFWP en de KYC. Beide Keulse verenigingen vinden het geweldig om dit grootse evenement te mogen organiseren.  De KYC wil tijdens dit evenement ook haar 110 jarig jubileum te vieren. Meer informatie kunt u vinden op deze website.