Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

De kop is er af

Geplaatst in Verenigingsnieuws door Anno van der Heide op 17-05-2010

Afgelopen weekend (8 en 9) mei is onder wisselende weersomstandigheden het wedstrijdseizoen voor de Sailhorse van start gegaan.  Helaas waren de beoogde tien schepen niet aan de start, maar met negen Sailhorses was er toch een leuk veld op de Rhederlaag.


Zoals ieder jaar nam Sietse Postma het gastheerschap uiterst serieus op en werd elke Sailhorsezeiler met veel enthousiasme onthaald, soms zelfs ging dat gepaard met een fraaie aria.
Het organiserende wedstrijdcomité Wsv Giesbeek had zeven starts gepland, drie op zaterdag en vier op zondag. Zaterdag zijn de drie wedstrijden conform planning verzeild bij licht weer, waarbij bij de laatste wedstrijd de wind nagenoeg geheel wegviel. Op zondag stond er iets meer wind, maar door de vele winddraaiingen konden slechts drie van de vier wedstrijden tot stand komen. De nieuwkomers Frans Waller en Katrien van Hees van de Haaiturp, de volledige gerevitaliseerde vorige boot van Anno van der Heide, zeilden een prima serie in een opgaande lijn. Dat belooft nog iets voor het komende seizoen.


Jammer dat het Music-deel van Sails & Music dit jaar ontbrak, want dat geeft toch dat beetje extra aan dit evenement. Dit is een wezenlijk onderdeel van het evenement, want het staat toch bij de zeilers bekend als een evenement met veel zeilen en ook veel muziek. Hopelijk wordt volgend jaar de oude traditie van Sails & Music weer in ere hersteld.
De uitslagen vindt u hier.