Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Een fantastische en spannende Europacup Sailhorse 2010

Geplaatst in Verenigingsnieuws door Anno van der Heide op 30-05-2010

Tijdens het Pinksterweekend van 21 t/m 24 mei is de Europacup Sailhorse in Duitsland onder uitstekende omstandigheden verzeild op de Rijn tijdens de “Nautic Bauhaus Rheinwoche 2010”.
We hebben weer een ouderwets spannende en uiterst gezellige Europacup in Duitsland achter ons gelaten. Op alle fronten is er echt vreselijk gestreden om een plekje vooruit te komen in de ranglijst. En wat te denken van het evenement zelf, super.


De 88e Rheinwoche is in 5 etappes verzeild over een totale afstand van maar liefst 119 km. Op vrijdag werden de Sailhorses te water gelaten in Oberwinter (nabij Remagen) en de auto met trailer naar het eindpunt Krefeld gebracht. Daar wachtte een shuttlebus ons op, om ons weer naar Oberwinter terug te brengen. Zij die dat wilden, en dat was bijna iedereen bij de Sailhorse, konden op een vrijgemaakt bovendek van de MS Eureka tijdens het gehele evenement slapen. Jemig, zelden zo’n klerezooi gezien. Circa 100 personen sliepen daar in een relatief kleine ruimte. En toch we hebben beregoed kunnen slapen.  Al met al een zeer gezellig gebeuren daar op de MS Eureka.


Op vrijdagavond was de opening van het evenement met de nodige sprekers die ons verwelkomden. De moderatoren Ulli en Jan kletsten alles aan elkaar, waarna diverse personen hun opwachting maakten, zoals; Stellvertreter Bundeslandsrat, de Oberburgemeister, voorzitter lokale organiserende vereniging en de wedstrijdleider. En dat herhaalde zich elke dag na het ontbijt op de MS Eureka .De Duitse Sailhorse Klassenvereinigung stelde tijdens de opening een vat bier ter beschikking en die was bij de zeilers “schnell” op.


Pinkstermaandag was de strijd gestreden en om 15.30 uur was de prijsuitreiking. Meister Europacup Sailhorse/ Nautic Bauhaus Rheinwoche 2010 (wat een titel) zijn geworden Bruno van der Heide en Dick Klasema (Big Deal).


Het gehele verslag van dit grandioze evenement kun je lezen in Horsevoer nummer 2, het cluborgaan van de Sailhorse Sailing Club. De uitslagen vind je hier. Wil je nog meer weten, kijk dan op www.rheinwoche.de. Ook voor vele foto’s kun je hier terecht.