Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Heineken/VWDTP-Regatta onstuimig

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 29-06-2010

In het weekend van 20 & 21 juni is de Heineken/VWDTP-Regatta verzeild op het Paterswoldsemeer. 17 Sailhorses hadden het er op de zaterdag maar zwaar mee. Maar liefst 4 Sailhorse sloegen er om en 2 moesten voortijdig opgeven. Met een wind van 5 Beaufort en vlagen tot in de 7 Beaufort was iets teveel van het goede. Daar kwamen ook nog venijnige vlagen en grote windschiftingen bij. Kortom het was zweten geblazen. Niet alleen de Sailhorse had het er moeilijk mee, ook de andere klassen kwamen gedecimeerd over de finish.

 

Voor de wedstrijden op zondag was alles gelukkig weer gerepareerd en kon met een windkracht 3 goed worden gezeild. Wel bleef het gehele weekend de temperatuur aan de lage kant, 13 graden Celsius.

 

De Flash van Anno & Frouwke kwam drie keer als eerste over de finish en werd daarmee de winnaar van het evenement. De Magic Horse van Ton Bouchier werd 2e en de Wings met Henk en Otto 3. Voor de uitslagen zie hier.

 

Opvallend was het zeilen van de Barnacle met Taco Muntjewerf en Jan Lanjouw. Zij veroverden een zeer verdiende 4e plaats met evenveel punten als de Wings.

 

Tijdens de prijsuitreiking werden eerst de door de bierbrouwer ter beschikking gestelde prijzen verloot onder de deelnemers, van handdoeken, Flettepet tot heuse vaatjes bier. Je zou willen dat elke prijsuitreiking zo geanimeerd verloopt.