Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Vrijbuiterweekend onder geweldige weersomstandigheden

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 14-07-2010

Het evenement begon voor velen op vrijdagmiddag met het kranen van de boten. Voor de Sailhorse een ongebruikelijke tewaterlating, maar zeer snel bij de Vrijbuiter door de aanwezigheid van de vele vrijwilligers. Dan nog vlug het tentje opzetten en snel naar de voetbalwedstrijd Nederland-Brazilië. De vereniging had zelfs twee kijkvensters, 1 in het clubhuis en 1 daar buiten. Met een temperatuur van dik boven de 30 graden was dit zeer aangenaam en de uitslag kon niet beter.

Er stonden voor zowel zaterdag als zondag elk 2 starts gepland. Op zaterdag was er een windje van 2 Beaufort. Halverwege de 2e start begon de wind aan te halen en op het eind woei het zelfs zo’n 5 Beaufort in de buien. Op de zondag leek de wind ons volledig in de steek te laten. Het wedstrijdcomité bleek echter wind voor in de middag besteld te hebben. Toen de start van 10.00 uur uitgesteld was tot 13.30 uur konden we eindelijk de plas op met windkracht 3 á 4 en een heerlijk zonnetje.

De uitslag vind je hier. Enigszins vertekenend dat wel, omdat de Barrebies er al uit gehaald was toen de wind toch nog kwam. Helaas kreeg de Charlotte kreeg vlak voor de start een vastloper in het rolfoksysteem en moest daarom opgeven. Opvallend was de laatste wedstrijd te noemen met een derde plaats voor de Krelis, normaal sterk zeilend bij weinig wind.