Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Bloedstollende strijd tijdens de 75e Sneekweek in een veld van 25 Sailhorses

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 15-08-2010

Zo spannend als de 75e Sneekweek is het nog nooit geweest. Na de derde zeildag stonden 5 Sailhorse bovenaan met een puntenverschil van 3 punten. Tot de laatste dag was alles nog open wie er zou winnen.

 

 

In de Leeuwarder Courant van donderdag 12 augustus 2010 konden we het volgende lezen:

 

”Wellicht is de volgende verbetering de aanschaf van apparatuur waarmee finishfoto’s gemaakt worden. De ontknoping in diverse klassen gaven daar gistermiddag alle aanleiding toe.
De spannendste finish vond plaats in de Sailhorse-klasse. Bruno van der Heide uit Leeuwarden en zijn Drachtster bemanningslid Dick Klasema vochten een sportief robbertje uit met Ton Bouchier. De Groninger prijzenpakker liep op de spinnaker ver weg, maar kon op de Goïngarijpster Poelen toch nog in de kraag gegrepen worden door de Friezen, die eerder dit jaar op de Rijn in Duitsland de Euro Cup wonnen.
Uiteindelijk gingen de kemphanen boord aan boord op de finish af. “Er zat nog geen tien centimeter verschil tussen, maar we wisten beide niet wie het eerst de toeter had gekregen”, aldus Van der Heide. Pas op de wal, een half uur later, gaf de uitslagenlijst uitsluitsel. De dolblije Leeuwarder was zijn schouderblessure meteen vergeten.
Van der Heide boekte zijn veertiende Sneekweek-zege, waarvan vier als stuurman. Hij en de geroutineerde Klasema vormen vijftien jaar een team, “maar zo spannend hebben we het nog nooit meegemaakt. Dit moest uit de tenen komen, maar het maakt het wel tot de allermooiste overwinning.” 
Tot zover de Leeuwarder Courant.


Verrassend was verder het meedoen van een heus vrouwenteam in de Sailhorse met als stuurvrouwe Anneke Bouwmeester, let op, hier zullen we in de toekomst meer van horen. Ze komen er aan, geloof mij.

 

Op de websites www.sneekweek.nl en www.sneekweek-journaal.nl vind je heel veel foto's. Elke dag wordt er een Sneekweekjournaal verspreidt. Op deze laatste site kun je ook alle edities lezen en downloaden. Bij het openen van deze site staat er gelijk een geweldige foto van de Sailhorseklasse.

De uitslagen vind je hier.