Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Papklokkenrace geslaagd

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 23-09-2010

Je hebt evenementen waar het accent meer ligt op het zeilen, zoals Sneekweek, NK en Europacup. De Papklokkenrace is een evenement waar vooral gezelligheid de boventoon voert. Het is wsv De Helling gelukt er een uiterst geslaagd weekend van te maken. De ontvangst was hartelijk, 's avonds was er een prima gezamenlijk eten, waarbij het opviel dat de Sailhorsezeilers het langst aanwezig waren. Zondagochtend was er een uitstekend ontbijt georganiseerd, meer dan hotelwaardig te noemen. Overigens niet vreemd, omdat het door een Duits lid van de watersportvereniging georganiseerd werd.

 

Samen met onder andere Randmeer en Contender is er tijdens het weeekend van 18 & 19 september gezeild op de Lek bij Culemborg. De stroom was duidelijk aanwezig, wat de lokale zeilers in de kaart speelde bij alle gestarte klassen. Zaterdag stond er een lopend windje van 2 á 3 Bft en vonden er 3 starts plaats. Op zondag stond er beduidend meer wind, met in de laatste wedstrijden windvlagen tot 6 Bft. Bijzonder was, dat het gehele weekend droog is verlopen, ook dat had de vereniging goed geregeld.

 

Winnaar is Flash geworden, al was dat wel met moeite. De eerste wedstrijd werd met overmacht gewonnen door Blauwlap. Wim Verhallen en Wiebo Nauta behaalde met nog 3x een 2e plaats en één keer en 3e, uiteindelijk de 2e plaats in de eindrangschikking, geweldig. Derde werden Wouter van der Kaaij en Leo Winkel in de Cherry Venture.

 

Wsv De Helling organiseerde de Papklokkenrace overigens voor de eerste keer en had voor de klasse met de meeste deelnemers een prachtige wisselprijs ter beschikking gesteld. Aangezien de Sailhorse de grootste klasse was, mocht Frouwke Kuiper het fraaie houten bord met scheepsbel in ontvangst nemen. De Sailhorse is dus volgend jaar weer van de partij, maar dan met nog meer deelnemers.