Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Teamzeilen Sailhorse, wat een afsluiter!

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 09-10-2010

Afgelopen weekend 2 & 3 oktober zijn de jaarlijkse teamwedstrijden in de Sailhorse verzeild. Het weer zat deze keer ook goed mee op het Paterswoldsemeer. Zes teams van elk 3 Sailhorses starten zaterdags om 12.00 uur, nadat er eerst een loting was verricht, wie tegen wie zou zeilen.

 

Spannend was het, nadat zaterdag 1,5 Round Robins waren verzeild, stond het team van Bommen Berend bovenaan met 6 gewonnen wedstrijden. Daarna kwamen de 3 teams met 4 gewonnen wedstrijden. Zondag moest de beslissing brengen, maar eerst moest er zaterdag na de wedstrijden nog 3 protesten behandeld worden. Ja natuurlijk heb je dan lachende en sip kijkende mensen. Veel werd echter vergoed door de uitstekend verzorgde barbecue, soep vooraf, grillen en dan nog  ijs na, bijna zoveel je wilt. Ach, bij VWDTP raakt de Sailhorse er aan gewend.

 

Op de website van de Sailhorse Sailing Club was een uitnodiging gezet om te komen kijken naar de wedstrijden. En dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Een fotograverend nieuw Sailhorselid uit Winsum en een Duits echtpaar wat helemaal vanuit Recklinghausen de reis had aangedurft. Natuurlijk moesten zij ook aanschuiven bij het avondeten, die laat je zomaar niet gaan, geweldig.

 

Op zondagmorgen werden we onthaald op een ruim ontbijtbuffet, alles was er, gekookt ei, gebakken ei, croissants, warme broodjes, te veel om op te noemen. Je zou bijna niet eens om het zeilen komen.
Toch gingen we om 10.00 uur weer starten om de laatste 2 voorwedstrijden uit de vorige serie kompleet te maken. Daarna naar de wal voor de koffie en de versnaperingen. De stand werd opgemaakt voor de finalewedstrijden:

  • Om de 5e en 6e plaats moesten Brabant en de the Magnificent Six strijden;
  • Om de 3e en de 4e Friesland en de Smilies;
  • En om de 1e en 2e plaats Bommen Berend en de Martini’s.

 

Op 12.00 uur werden we weer het water op “gejaagd” door het wedstrijdcomité. Twee starts zouden volgen, of bij gelijke stand een extra finalewedstrijd. Dit laatste bleek nodig te zijn bij de strijd om de 1e en de 2e plaats en om de 3e en de 4e plaats. Bij de strijd om de 1e plaats brak Ton Bouchier zijn roer vlak voor de finish in de tweede wedstrijd. Sturend met een peddel kwamen zij over de finish, knap hoor, wel laatste, maar toch knap. Uiteindelijk won Bommen Berend met als 2e de Martini’s. De volledige uitslag vind je binnenkort hier.

 

Bij de prijsuitreiking kreeg iedereen een prijs. Ook de vrijwilligers werden daarbij niet vergeten. Wedstrijdcomité, protestcommissie en rescue’rs mochten naar voor komen om hun “prijs” in ontvangst te nemen. Volgend jaar weer in oktober tijdens het 100 jarig jubileum van Vereniging Watersport De Twee Provinciën.

 

Een tevreden wedstrijdcommissaris van de Sailhorseklasse kijkt terug op weer een bijzonder geslaagd evenement.

Ps. Er zijn meer dan 700 foto’s gemaakt, enkele vind je op de website van de SSC. Nog meer kun je vinden via de onderstaande links. Komen er nog meer binnen, dan vullen we deze links aan. Veel plezier met het kijken.

Foto's Linda. Foto's Oliver Knappe. Foto's Louisa. Foto's Rolf.