Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Kleine Sneekweek een GRANDIOOS evenement

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 13-06-2011

Tijdens het Hemelvaartsweekend, 2 t/m 5 juni is de Europacup Sailhorse verzeild. Deze keer was er voor gekozen om dit tijdens de Kleine Sneekweek te doen. Bruno van der Heide en Dick Klasema waren de winnaars in 2010, dus het te kloppen team. De Europacup hebben ze knap  weten te verdedigen. Met twee eerste plaatsen en twee tweede, trokken ze ook deze keer aan het langste eind. Dat er bijzonder goed gezeild is laat de uitslag zien. Bijzonder was het varen van het gelegenheidsteam Madelien Regeer & Rutger Bosland in de Mirage met Madelien als stuurvrouwe. Ze eindigden de eerste wedstrijd als 1e en de 2e als derde, een ware (welkome) verrassing. Een derde plaats overall was hun fenomenale resultaat.

De SSC had “de Roerkoning”, het kielbootcentrum van de KWS op het starteiland, afgehuurd als centrale onderkomen. Daar was het ontbijt, avondeten en het slapen ondergebracht. Met recht was iedereen enthousiast over de geboden faciliteiten. Zo enthousiast dat men opmerkte, dat als we weer aan de Kleine Sneekweek gingen meedoen, we dit weer moesten zien af te huren.

De Kleine Sneekweek heeft in totaal minder deelnemers dan de Sneekweek. De conclusie kan getrokken worden dat men meer ruimte op het meer heeft voor het wedstrijdzeilen en daardoor  minder last heeft van de andere zeilklassen.

Bijzonder moet de catering genoemd worden, ’s morgens een ontbijt en ’s avond een warme maaltijd. De onbetwiste koningin was Frieda, die met hulp van alle aanwezigen 3 smakelijke maaltijden op tafel zette. Iedere aanwezige zeiler heeft een steentje bijgedragen aan een werkelijk topweekend, bedankt daarvoor.