Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Het was herfst bij de Kampioenschappen Watersportverbond District Noord

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 20-06-2011

Zo, dat was hard werken bij de Kampioenschappen Watersportverbond District Noord, welke afgelopen weekend van 18 en 19 juni op het Paterswoldsemeer werden gehouden. De omstandigheden waren ronduit herfstachtig met veel buien en flinke windstoten tot soms wel 8 Beaufort. Voor deze uitdagende omstandigheden hadden meer dan 140 boten in 14 klassen zich aangemeld.

De Sailhorse was bij de volwassenen de grootste klasse met 18 aanmeldingen en dat doet goed.

Overall winnaar en Kampioen van het Noorden werden de regerend Nederlands Kampioenen Han van der Hoeven en Gerrit van den Berg. Met drie 1e plaatsen was dit geen verrassing. Wel verrassend was het zilver voor het team Wim Verhallen/Wiebe Nauta uit Culemborg. Brons was weggelegd voor Anno van der Heide/Frouwke Kuiper. Klik voor de volledige uitslagen hier.

Zaterdag werden er 4 starts gemaakt en zondag kon door de harde wind maar 1 van de 3 starts worden gevaren. Een wijs besluit van het wedstrijdcomité van de 100 jarige Vereniging Watersport De Twee Provinciën (VWDTP), ook om de eerste start iets later in de tijd te laten plaatsvinden.

Opvallend was verder dat er weinig schade was in de Sailhorseklasse en dat ten opzichte van de andere klassen relatief veel Sailhorsezeilers alle wedstrijden konden uitzeilen.

Fotograaf Luwe Stroosma heeft vele prachtige foto's gemaakt tijdens het evenement, deze zijn te bestellen voor slechts € 1,00 per stuk. Door op hier te klikken kun je genieten van zijn fotoalbum.