Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Heb ik wat gemist?

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 06-07-2011

Jawel, al weer een prima zeilweekend.

 

Afgelopen weekend, 2 & 3 Juli, was de Loosdrechtse Plassen het strijdtoneel voor de Sailhorseklasse. Met 8 inschrijvers een beetje mager, maar het had ook anders gekund. Drie zeilers die de Loosdrechtse Plassen als thuiswater hebben, moesten het helaas laten afweten.

 

Is er dan niet gestreden? Jawel, het was zelfs meer dan spannend te noemen. Na de eerste dag, na 2 races, stonden 5 zeilers aan kop met slechts 3 punten verschil. De top wordt steeds breder. Loosdrecht blijkt toch een verdraaid lastig water te zijn. De Blauwlap verscheen de eerste race te laat aan de start. Flash en Cheeky Venture dachten de eerste race een eigen baan te moeten varen.

Ondanks dat is de Flash er met de 1e prijs vandoor gegaan, knap 2e op 1 punt afstand werd de Blauwlap (Wim Verhallen/Ab van den Berg). Die komen steeds beter in hun ritme. Dat kan ook gezegd worden van de Pink Lady met Henk van Dijk en Elvier Mulder. Henk zegt wel dat het hun plas niet is, maar ze wisten wel beslag te leggen op de 3e plaats. Het team is een team geworden en begint zijn vruchten af te leveren. De volledige uitslag vind u hier.

 

Er zijn weer heel veel foto's gemaakt. De door Dick Vrenegoor voor de Vrijbuiter gemaakte foto's vind u hier en daar. Ook onze eigen redacteur Rolf Deen is zondag het water op geweest en wist het een en ander digitaal vast te leggen, een link vindt u hier.