Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Nat, winderig en twee heel blijde gezichten

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 14-08-2011

Zo, dat was me even een natte en winderige 76e Sneekweek.

 

Begon de zeilweek op zaterdag nog met een zonnetje en een mooi lopend windje, daarna was het naadje qua weersomstandigheden. Van de 6 starts is alleen die op zaterdag op de reguliere tijd verzeild. Naarna was het alleen maar uitstel, inhalen, uitstel, inhalen.

 

De eerste wedstrijd werd gewonnen door (Pas de Deux) Han van der Hoeven/Gerrit van den Berg, daarmee gaven ze duidelijk aan wat hun streven was. De tweede werd gewonnen door (Magic Horse)  Ton Bouchier/Roel Veenstra, de stand was gelijk getrokken. In het Sneekweek Journaal wist Ton te vermelden dat dit zijn 12e totaaloverwinning werd. Da's nooit goed, want dat laat de adrenaline alleen maar stromen bij de concurrentie.

 

De wedstrijd op maandag was ongekend, 3 Sailhorses sloegen om en twee Sailhorsezeilers moesten voor controle naar het ziekenhuis, na vooraf eerst gecontroleerd te zijn door onze meezeilende artsen. Gelukkig gaat het al weer goed met hen.

 

Voor de laatste wedstrijd stonden ze nog steeds gelijk. Maar als er twee honden vechten om een been ...... Juist ook hier was het spreekwoord van toepassing. In de luwte zeilde het team (Helter Skelter) Hans Keulen/Arjen Lanjouw een solide serie met een 2-6-1-9. Vooral die laatste klassering zetten vermoedelijk de anderen op het verkeerde been.

In de laatste wedstrijd lag Pas de Deux lange tijd aan kop, maar in de Poelen wisselden de posities. Magic Horse 2 en Pas de Deux 3. Met een (te) aggressief loefduel sneed Magic Horse zichzelf in de vingers en zakte weg naar een 4e plaats en Pas de Deux naar zelfs een 6e. Dat bleef zo tot op de finish. Helter Skelter won deze race en was natuurlijk blij. Het team Magic Horse was nog blijer en ging er van uit dat zij de Sneekweek hadden gewonnen, maar niets was minder waar.

 

Door de 1e plaats van Helter Skelter kwamen zij in de eindstand op evenveel punten als Magic Horse. Beslissend werd het aantal eerste plaatsen, Helter Skelter had er 2 en Magic Horse slechts 1.

 

Geweldig wat een ontknoping, Hans Keulen van de Helter Skelter was al op weg naar huis toen hij hoorde dat zij gewonnen had. Was was die blij, en terecht.

 

In de uitslag kunt u zien dat er tussen de 1e en de 4e slechts 4 punten zit, wat een strijd.

 

Op de laatste dag kon onze redacteur Rolf Deen zich uitleven in het maken van foto's. Jammer dat er niet een zonnetje bij was, dan waren ze nog mooier geweest. Klik hier voor de bak met 317 foto's, Rolf bedankt.