Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

NK Sailhorse in rustig vaarwater

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 06-09-2011

In het weekend van 3 & 4 september is het ONK Sailhorse verzeild op het Paterswoldsemeer onder wel zeer gunstige zeilomstandigheden. Nu eens geen harde wind, maar een lopend windje van 2 á 3 Beaufort. Wat een verademing na de Sneekweek.

 

De organiserende vereniging VWDTP mocht zich verheugen op 21 inschrijvingen in de Sailhorseklasse, waar wij natuurlijk ook content mee zijn. Naast de Sailhorseklasse werd er ook gestart in de 2.4 mR (15 deelnemers) en de Top-klasse (11 deelnemers). Er was een trapezium baan uitgelegd, waarop de Sailhorse de Outerloop zeilde. Een uitstekende keus van het wedstrijdcomitee, alleen bij de finish zagen de klassen elkaar terug. Op deze wijze had men geen "last" van de andere zeilklassen.

 

Nederlands Kampioen is het team Han van der Hoeven/Gerrit van den Berg geworden. Ze wisten met verve hun titel van 2010 te verdedigen, al moest dat wel in de laatste 2 races van de in totaal 7 worden veilig gesteld. De laatste race wisten ze te winnen met een "asociaal" grote voorsrong, gefeliciteerd heren!

Het zilver ging naar Anno van der Heide/Ingrid van der Heide en het brons naar Ton Bouchier/Roel Veenstra. Schijnbaar was er wel een thuisvoordeel, want pas op de vierde plaats kwam het eerste team van buiten het Paterswoldsemeer, team Bruno van der Heide/Dick Klasema.

 

De website www.lookingforbooking.nl had een heus MINI-arrangement ter beschikking gesteld. Door verloting onder de deelnemende teams wist het team Marcel de Graaf/Redjeki de Kleine deze fantastische prijs in de wacht te slepen. In een MINI Countrymen twee dagen naar de Veluwe en overnachten in een Golden Tulip hotel. Als dit niet extra deelnemers naar de wedstrijden trekt!

 

De uitslagen vind je hier.