Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Papklokkenrace een heerlijk niet te missen evenement

Geplaatst in Algemeen nieuws door Anno van der Heide op 25-09-2011

 

Op 17 en 18 september heeft watersport vereniging de Helling met succes voor de tweede keer de Papklokkenrace georganiseerd.  De wedstrijden vonden plaats op de Lek tussen Culemborg en Beusichem...

 

Zaterdagochtend was het als vanouds, een altijd gezellig weerzien met de andere Sailhorsezeilers. In het clubhuis werd door de wedstrijdcommissie duidelijk uitgelegd hoe het er aan toe gaat op de Lek. Altijd starten over een vaste startlijn, loodrecht op de stroomrichting van de rivier, onafhankelijk van de windrichting. Zaterdag en zondag zou dat neerkomen op allemaal voor de windse starten.

Dit jaar hadden 8 Sailhorses zich ingeschreven en ze waren de 2e startgroep, achter de snel varende Contenders en voor de Randmeerklasse.  Op beide dagen waren 3 wedstrijden gepland. De te varen banen hadden wat weg van een “down wind – up wind” baan,  maar dan met een flauwe bocht er in. Ook had vrijwel iedereen wel een keer flinke pech. Zo brak de grootzeilval van de Brainstorm, liep de spinnakerval van de Wings tijdens het strijken halverwege knijp, ging Frouwke van de Flash opeens zwemmen tijdens het kruisrak, liepen de Blauwlap, de Wings en de Haaiturp aan de grond en kon de Cheeky Venture een rak door valproblemen niet spinnakeren. Desondanks genoot zichtbaar iedereen en het weer hielp daarbij, geen regen, prima wind met af en toe een lekkere vlaag.  

 

Ook dit jaar ging de Papklok naar de klasse met het grootste aantal deelnemers, de Sailhorseklasse. De Flash had ook deze keer een neuslengte voor op de Blauwlap, al was het op de zondag nog wel even spannend.

 

Afgezien van het zeilen was alles perfect geregeld door de enthousiaste vrijwilligers van WV de Helling. Prima lunches, een heerlijk Italiaans buffet op zaterdagavond en op zondagochtend een goed verzorgd en met humor omkleed Duits ontbijt. Tijdens de wedstrijden zijn heel veel foto´s genomen. Via deze link vind je foto´s die op de site van WV de Helling staan, en hier de foto´s van Wibo en Rolf, waarvoor dank!  Kijk en geniet.

De Papklokkenrace is een reuze gezellig en goed georganiseerd evenement op leuk afwisselend water. De gastvrijheid van de logeeradressen is gewoon super.  O ja, de uitslagen kun je hier vinden.