Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Eurocup-Rheinwoche

Dit jaar vindt de Sailhorse Eurocup plaats tijdens de Rheinwoche! Een unieke kans om ook eens op een rivier te zeilen! De Rheinwoche wordt gezeild tijdens het Pinksterweekend. Dus onze Europacup ook, in plaats van het traditionele Hemelvaartweekend.

 

De vrijdag dient u te reserveren voor transport en inschepen op de Eureka, het is niet mogelijk op de eerste wedstrijddag pas te arriveren. Het programma ziet er als volgt uit:

 

Vrijdag 18 Mei: 

- Te water laten van de boten in Pforz.

- Rijden naar Wesel, stallen van de auto en trailer

- Per shuttlebus vervoer terug naar Pforz

- Inschepen op de "Eureka"

- Regatta heiligenabend (nschrijving en opening evenement)

Zaterdag 19 Mei:

- 1e Etappe: Pforz-Hitdorf

- 2e Etappe: Hitdorf Düsseldorf

- 's Avonds uitreiking dagprijzen, en feest

Zondag 20 Mei:

- 3e Etappe: Düsseldorf- Ruhrort

- 4e Etappe: Ruhrort-Wesel

's Avonds Prijsuitreiking dagprijzen en gróót feest

Maandag 21 Mei:

- Traileren boten, vetrekgereed maken

- Prijsuitreiking evenementprijzen en Eurocup

 

Zeilen op de Rijn is een enerverende ervaring. Wij zullen u uitgebreid informeren over de bijzonderheden hiervan. Alvast een tipje van de sluier:

Veiligheid is een belangrijk issue bij het zeilen op deze drukbevaren rivier. De beroepsvaart wijkt niet en er zijn strenge regels hoe hiermee om te gaan. Ook de stroming wordt niet even stilgezet omdat wij graag een wedstrijdje willen zeilen. U kunt daar in de aanloop van het seizoen al voorbereiding voor treffen. Zorg voor een goed ankergerei met voldoende ankerlijn. Een goede, lange sleeplijn is een must (bij omstandigheden waar niet gezeild kan worden wordt u naar de volgende etappeplaats gesleept). 2 stevige peddels mogen absoluut niet ontbreken, als u zonder wind de boeg van een vrachtschip op u af ziet komen zet u graag wat kracht op uw peddels! Die moeten dan niet breken. Maak voldoende zeiluren voorafgaand aan dit evenement, zodat u uw Sailhorse goed onder controle heeft.

 

Meer gedetailleerde informatie volgt via de nieuwsbrieven en Horsevoer.