Over de SSC

Vertel me meer over de Sailhorse Ik wil direct lid worden

Leden van de SSC kunnen inloggen en in de toekomst gebruik maken van extra functies op de website. Wel lid, maar nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem contact op met het secretariaat

Agenda

Historie: SSC

Een groep enthousiaste Seahorsezeilers wilden ook graag aan wedstrijden deelnemen. Tijdens het Hemelvaartsweekend van 1972 werden de eerste Sailhorsewedstrijden georganiseerd met deelname uit Nederland en Duitsland. Op 23 oktober 1973 werd in Hoorn, door een aantal Seahorse- en Sailhorsezeilers de S.S.C. (Seahorse Sailhorse Club) opgericht. Het animo om wedstrijden te zeilen was groot en ook het internationaal varen, vooral in Duitsland, raakte steeds meer ingeburgerd. Zwaartepunten voor Sailhorses in Nederland waren destijds Loosdrecht, Roermond en Friesland.

 

In 1975 werd de Sailhorse door het Watersportverbond gepresenteerd als “Klasse met beperkte eenheid”. Belangrijk voor de Sailhorse, want vanaf die tijd kon men officieel deelnemen aan zeilwedstrijden. In dat jaar startte de Sailhorse voor het eerst op de Sneekweek. Omdat de klasse een wedstrijdklasse was geworden in Nederland, de Sailhorseklasse, werd niet alleen een eenduidig zeilteken doorgevoerd maar ook de naam van de S.S.C. gewijzigd in Sailhorse Sailing Club.

 

Het zou nog tot 1994 duren voor de Sailhorse de status van “Nationale Klasse” zou krijgen. Vanaf die tijd wordt er om het officiële “Nederlands Kampioenschap” gestreden.